Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 1:34 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 13 мнения ] 
Message
Сготвено на: 26 Мар, 2007 3:45 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Мар, 2007 12:15 pm Пет
Мнения: 43
Location: София
Аде понеделнишки :lol:
Броколи - кило, Наденичка сурова и да е читава - половинка.
Не препоръчвам фирми - всеки да си избере.
Броколите са бланшират, ама истински - завира водата
сваля се от котлона и се бухат броколите.
Седят там десетина минути и се вадят от водата.
Наденичката се нарязва, както искате /кръгчета или
на по-големи парчета/ и се запържва в мазнина.
След като се изпържи се вади и в мазнината се бухат броколите,
след което задушаваме - 10-15 мин. Може и малко вода да се добави,
ако прекалите с задушаването - тя изчезва.
Накрая връщаме наденичките
в съда и задушаваме още 5 мин.
Подправки не слагам. Наденицата е достатъчно овкусена
и разбира се солена ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2007 3:49 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Някакво леко киселко сосче ще й тича на тая "постна" манджичка, но в момента нямам никаква идеи :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2007 3:55 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Мар, 2007 12:15 pm Пет
Мнения: 43
Location: София
to4ica написа:
Някакво леко киселко сосче ще й тича на тая "постна" манджичка, но в момента нямам никаква идеи :roll:

пробвай я първо натурал и после ще си говорим за сос.
Може и да модифицираме.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2007 3:56 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Някакво леко киселко сосче ще й тича на тая "постна" манджичка, но в момента нямам никаква идеи :roll:


Хмм... караш ме да се замисля...

По-скоро нещо с горчица ми се върти из главата. Лучец и чесънец на ситно, леко задушени в зехтинец. Две лъжички не много люта горчица, малко бяло вино за декаданс и една капка табаско за разкош.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2007 3:59 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Върло люто ще стане, повечето добри наденички са пикантни. Иначе на броколите много им отива горчица. За деканса съм съгласна, само да не се развинят нещата прекалено.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2007 3:59 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
revit_fan, като ти гледам апетитния аватар, си мисля, да вземем да спретнем таз манжда на първия пикник и на място ще преценим, дали има място за сосове 8)

Ако някой е нетърпелив, може и по-рано да я приготви :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2007 4:01 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
revit_fan написа:
пробвай я първо натурал и после ще си говорим за сос.

Хич не се съмнявай, Антон вече напира за проба и бъди сигурен, че не точно заради броколите :)


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2007 4:02 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Добро предложение, Бисквитке!


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2007 4:23 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Мар, 2007 12:15 pm Пет
Мнения: 43
Location: София
biskvitka написа:
revit_fan, като ти гледам апетитния аватар, си мисля, да вземем да спретнем таз манжда на първия пикник и на място ще преценим, дали има място за сосове 8)
Ако някой е нетърпелив, може и по-рано да я приготви :mrgreen:

Аватара си играх да го изрежа от една снимка.
Вервай ми напълно натурален е :lol:
Това е скара еднодневка купена от шел, наденичките
не помня от къде взех - импровизиран пикник на Камбаните беше :P


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2007 4:26 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
revit_fan, защо бланшираш броколите преди задушаване. :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2007 4:33 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Мар, 2007 12:15 pm Пет
Мнения: 43
Location: София
IPA написа:
revit_fan, защо бланшираш броколите преди задушаване. :roll:

Щото се запазват - и на цвят и на форма/ почти/ и на вкус.
Ако ги задушиш директно - стават кафяви и се смиват.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2007 4:38 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Мерси, това не го знаех.
А след бланширането не ги ли поливаш със студена вода и/или лед.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2007 4:44 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Мар, 2007 12:15 pm Пет
Мнения: 43
Location: София
IPA написа:
Мерси, това не го знаех.
А след бланширането не ги ли поливаш със студена вода и/или лед.

Ц - оставям ги в гивгира да си се отцеждат и
да чакат микса с наденичките :lol:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 13 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB