Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:15 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 04 Апр, 2007 5:14 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Продукти:

около 1 1/2 кг агнешки котлети, оформени по френски
3 с л зехтин
2 малки лукчета, ситно нарязани
2 големи скилидки чесън, ситно нарязани
1/2 - 1/3 ч ч галета
1/4 ч л суха мащерка
1/2 ч л смлян розмарин
2 ч л ситно нарязан магданоз
1 яйце, леко разбито
2 с л дижонска горчица
сол, прясно смлян пипер

Приготвяне:

Загрейте фурната до 275 С.

1. Загрейте 2 с л зехтин в тиган на котлон, добавете лука и чесъна, разбърквайте докато леко омекнат за две минути.

2. Махнете тигана от топлината, прибавете галетата, мащерката, розмарина, магданоза, сол и пипер на вкус.

3. Добавете с разбъркване яйцето, после и горчицата - това е сместа за намазване на котлетите.

4. Намажете с останалия зехтин тавата за печене и котлетите от всички страни.

5. Печете 9 минути, обръщайки агнешкото един път, така че да покафенее от двете страни.

6. Разпределете сместта за намазване върху месестата част на котлетите. Върнете във фурната и печете още 8 минути за средно изпечено (вътрешна температура около 55 С). За добре изпечено гответе още 5 минути.

7. Допечете само на горен реотан за около 3 минути или докато коричката стане златистокафява.

8. Преместете месото в затоплен съд, който да остане във фурната за 5 минути на 90 С преди сервиране.

Сервира се нарязано на котлети.

За гарнитура са подходящи домати по провансалски - разполовяват се два домата, отгоре им се поставя смес като тази за намазване на месото, пекат се в намазнена тава на около 180 С за 10 - 15 мин, после само на горен реотан за една минута.


Преди да запечете котлетите на горен реотан, пробвайте месото дали е готово за вашия вкус. Обикновено ние, българите, предпочитаме агнешкото добре сготвено. Можете да покриете с фолио и да допечете ако прецените, че е необходимо.

Наздраве. :)

http://www.chefdecuisine.com/main/lamb/ ... encale.jpg

Източник


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB