Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 15 Ное, 2019 3:59 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 12 Апр, 2007 6:27 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Комплект агнешки карантии + було
5 връзки пресен лук
5 връзки пресен чесън
5-6 яйца
връзка магданоз, връзка копър, сол, пипер

Карантиите се сваряват и се прекарват през месомелачка (без булото, де). Зарзаватът се нарязва на ситничко и се омесва с каймата и яйцата. Добавят се подправките. Хубаво омесеното нещо се слага в хладилника за няколко часа, най-добре за цяла нощ.

Булото се разстила на плота/масата и се изсипва сместа върху него. Завива се в булото и се оформя според тавата/формата за печене. Слага се в подмазаната тава/форма и се пече на умерена температура докато порозовее хубаво булото и започнат да се разнасят аромати :mrgreen:

*Под форма имам предвид правоъгълна кексова, не някакви други.

** Ако в цялата работа се добави и варено пилешко могат и хора като мен да го ядат :P

***
Същата процедура може да се приложи спрямо пилешко (вероятно с по-малко зелении), а защо не и с всякакви меса.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Апр, 2007 11:27 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Идеята да се смели на кайма много ми хареса и не се разводняват нещата с с някакви оризи. Е, яйцата ми се виждат множко. Проблемът е, че е трудно да се купи свястно було, ако намеря, бих пробвала с удоволствие.


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Апр, 2007 8:43 am Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
И аз първоначално се учудих на яйцата, но си трябват за да стегнат сместа, която си е принципно суховата, с разните там дробове и бъбреци...

По повод на ориза - съседите са мъдри хора, и сармите правят с 95% месо и 5% ориз :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB