Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 12:09 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 23 Апр, 2007 4:14 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Продукти

600 г свинско контрафиле
150 г бекон, нарязан на тънки ленти
1 голяма глава кромид
250 г гъби
1 с л масло
сол, пипер
1 - 2 с л олио
клечки за зъби

Сос

300 г заквасена сметана
1 с л дижонска горчица / или на вкус
100 мл гъбена отвара
100 мл бяло вино

Приготвяне

Месото се слага за около час във фризера. Когато е стегнало достатъчно, се реже на тънки филии по 7 - 8 мм. Всяка филия се поставя между две парчета домакински найлон и се начуква леко. Подправя се на вкус със сол и пипер.

В малка тенджера сваряваме гъбите за около 10 мин, след като се охладят се нарязват на тънки парчета.

В тиган запържваме нарязаната на полумесеци глава лук с маслото до прозрачност, добавяме гъбите и подправяме на вкус.

Върху всяко парче контрафиле слагаме парче бекон, лъжичка от плънката, навиваме и забождаме с клечка за зъби. Нареждаме в намазана с олио тава. Ако остане от плънката - изсипваме и нея в тавата.

Получава се това: Image

В купа разбъркваме сметаната, горчицата, вода от гъбите и вино, сол и пипер на вкус. Изсипваме сместа върху месото в тавата, покриваме с алуминиево фолио / не плътно / и поставяме във фурната. Печем на 200 С, около час, след като ястието е завряло. Махаме клечките за зъби преди сервиране.

Image

И наздраве.


Attachments:
ccDSCI0077.JPG [46.21 KiB]
Downloaded 240 times
ccDSCI0070.JPG [48.5 KiB]
Downloaded 242 times
 Profile  
 
Сготвено на: 23 Апр, 2007 6:53 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Как не те досрамя да пускаш такива неща?! :mrgreen: Глааааадеееееен съм!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB