400г сварено телешко (може джолан)
4 филенца аншоа
2с.л. каперси
1 жълтък
2с.л. лимонов сок
1 лимон
100г. риба тон от консерва в зехтин
4с.л. зехтин, сол, ч.пипер
Филетата аншоа, отцедените каперси, жълтъкът, лимоновия сок и отцедената риба тон се разбиват с миксер или в блендер, като постепенно се прибавя зехтинът. Подправя се със сол и ч.пипер. Месото и лимонът се нарязват на тънки резени. В чиния за сервиране се подреждат лимоновите кръгчета, върху тях месото, залива се със соса и се захлупва с по-дълбока чиния. Оставя се в хладилника за 1 нощ. Изважда се на стайна температура 3ч. преди сервиране и се поръсва с 1-2ч.л. каперси.
източник: http://www.talerka.ru