Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 03 Юни, 2020 2:31 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 21 Май, 2007 5:18 pm Пон 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Доколкото схващам това е толкова типична руска рецепта, че има вариации, колкото мусаката. Аз естествено избрах най-лесния вариант :)

200 гр. грис
100 гр. масло/маргарин, разтопен
3 яйца
100 гр захар
400 гр кефир/разредено кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат, загасена с оцет, ако ползвате кефир. Ако е с кисело мляко, ясно, содата се гаси направо в него
сол на вкус
ванилия

Кефирът/млякото, яйцата, солта, захарта, ванилията се разбиват хубаво. Грисът се разбърква отделно в разтопеното масло и после се добавя в яйчено-млечната смес. Отново хубаво се разбърква и се изсипва във форма. Пече се на 190-200С, докато коричката му стане златиста.

В другите рецепти за манник, които гледах, се казваше, че готовата смес трябва да поотлежи около час, за да бухне гриса. Аз го оставих във формата половин час и си стана съвсем добре - не се предполага да бухва много.
Аз си добавих и половин пакет кокосови стърготини, че не знаех какво да ги правя.
Ами това е, много лесно, даже не е необходимо да се бърка с миксер. Много лекичък и приятен кейк :)

Източник: kuharka


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Май, 2007 7:09 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Куцо пиле написа:
...даже не е необходимо да се бърка с миксер...

Това е само за мен :P


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Май, 2007 7:43 pm Пон 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
:mrgreen: Знам аз...

Не го пише изрично, но лесно се разбиват съставките, а и жал ми беше да постъпя така с грисчето, аз много обичам грис, и мляко с грис обичах като подрастваща:)


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Май, 2007 9:25 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Ей, това е направо супер!


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Май, 2007 10:16 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Да се похваля: направих го и стана много вкусен и красив ;)

Малко се притесних, че е течен и притеснявах Пилето, докато манникът на се сгъсти :oops: . Обаче се счупи, като го вадех от формата. Май ще го пека в силикон само...

Благодаря, Пиле (не само за рецептата, но и за търпението ти)!


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Май, 2007 11:48 am Съб 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Изобщо не си ме притеснила, радвам се, че ви е харесал :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB