Доколкото схващам това е толкова типична руска рецепта, че има вариации, колкото мусаката. Аз естествено избрах най-лесния вариант
200 гр. грис
100 гр. масло/маргарин, разтопен
3 яйца
100 гр захар
400 гр кефир/разредено кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат, загасена с оцет, ако ползвате кефир. Ако е с кисело мляко, ясно, содата се гаси направо в него
сол на вкус
ванилия
Кефирът/млякото, яйцата, солта, захарта, ванилията се разбиват хубаво. Грисът се разбърква отделно в разтопеното масло и после се добавя в яйчено-млечната смес. Отново хубаво се разбърква и се изсипва във форма. Пече се на 190-200С, докато коричката му стане златиста.
В другите рецепти за манник, които гледах, се казваше, че готовата смес трябва да поотлежи около час, за да бухне гриса. Аз го оставих във формата половин час и си стана съвсем добре - не се предполага да бухва много.
Аз си добавих и половин пакет кокосови стърготини, че не знаех какво да ги правя.
Ами това е, много лесно, даже не е необходимо да се бърка с миксер. Много лекичък и приятен кейк
Източник:
kuharka