Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:30 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 05 Юли, 2007 2:50 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 05 Юли, 2007 10:20 am Чет
Мнения: 29
Location: Варна, България
Необходими продукти:
1 пакет кори за лазаня
250 гр. кашкавал


За червения сос:

500-600 гр. пилешко месо (гърди)
200 гр. свинско месо (чисто филе)
350-400гр. гъби
1-2 моркова
доматен сос - 1 кутийка (или 1 бутилка(0.5л), ако е домашен)
1 връзка пресен лук
2 склитки чесън
2 лажици брашно
1/2 чаша бяло вино
сол
чубрица
черен пипер
червен пипер

За белия сос:
1 кофичка изцедено мляко
1 кутийка майонеза
чесън
копър
2-3 с.л. горчица

Начина на приготвяне:
За червения сос:
Моркова се нарязва на ситно и се запържва в малко нагорещена мазнина, добавят се ситно нарязаните лук и чесън. Прибавя се сол и червен пипер. Гъбите се нарязват на дебели филийки и се задушават с малко масло, чубрица и сол. След като се задушат към тях се прибавят, лука, чесъна и моркова. В тенджерка се разтапя малко масалце към което се прибавя 2с.л. брашно и червен пипер. Добавя се бавно доматения сос, овкусява се с чубрица. Пилешкото и свинското се нарязват на много малки хапчици, осоляват се, след това се овъргалват последователно в червен, черен пипер чубрица. Заливат се с 1/2 чаша бяло вино. Отгоре се слагат 5-6 рингчета кромид лук. Месото се оставя с маринатата да престои около 15-20мин. След това се задушава. Месото, гъбите, морковите и чесана се смесват.
За белия сос:
Цеденото мляко се разбърква с майонезата и горчицата. Добавя се чесъна и наситнения копър.

В йенска тавичка се поставя 1 ред от корите, които са предварително потопени за 1мин във вряща вода (само за да поомекнат леко). След това се залива малко от "белия сос" след това пак кори, сместа с месо и зеленчуци, доматен сос, кори, "бял сос", кори.. и т.н.. докато се изчерпат количествата. След последния ред кори се намазва с малко бял сос. Запича се във предварително загрята фурна. 5-10мин. преди да извадим лазанята от фурната я поръсваме с настърган кашкавал.

Добър апетит :P


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Юли, 2007 3:05 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Добре дошла, Sly_lady! :) Мнооого добре звучи тази лазанка :mrgreen: каня се аз отдавна да пробвам готови кори за лазаня, щото хич не си представям как сама си го точа...


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Юли, 2007 3:15 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 05 Юли, 2007 10:20 am Чет
Мнения: 29
Location: Варна, България
хехе мерси :) надявам се ако някой я пробва да остане доволен :)


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Сеп, 2007 9:56 am Съб 



Мммм, много добре ми се получи. Изядохме я още докато е топла. Мерси за рецептата.


  
 
Сготвено на: 22 Яну, 2008 1:14 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 05 Юли, 2007 10:20 am Чет
Мнения: 29
Location: Варна, България
Еее радвам се много че сте я харесали и сте я излапали веднага. То и ние така правим още докато е вадя от фурната и я няма почти цялата :bing: хихихи


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB