Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 12:59 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 31 Авг, 2007 3:49 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Това е много вкусно, сочно и мързеливо ястие.

Синът ми ги хареса повече от пелмените (сигурно, защото в едно такова хинкалче каймата е колкото за едно кюфте :lol: )

400 г брашно
1 яйце
щипка сол
хладка вода

Замесва се тесто, умерено твърдо (като се разточва не трябва да се връща на изходна позиция); оформя се на топка и се увива във фолио. Оставя се на хладно (но не в хладилника) да престои около 20 мин.

През това време се приготвя плънката от:

400 г агнешка / телешка (моята беше телешка) кайма
1 голяма глава лук, нарязан наситно или настърган
черен пипер
някои добавят и копър и магданоз, други категорично ги отричат - аз не слагам заради зеленомразците вкъщи).

Тестото се разточва на кора, дебела около 2-3 мм.

Изрязват се кръгове с голям диаметър (10-12 см) (изрязвам с кутия от крем за лице, но може да се използват и консервни кутии от онези с пръстенчето за отваряне), в средата на всеки се слага прилично количество плънка (1 препълнена ч.л.) и се събират краищата на кръгчето на вързопче.

Хинкалите се варят като пелмени в кипяща подсолена вода. Готови са, когато изплуват.

Поднасят се със зелени подправки (магданоз и кориандър) - ако нямате зеленомразци вкъщи! :evil:

Консумират се с ръце.

Внимание! Много са сочни и вероятността да се изпръскате е доста голяма.

Забележка: ако тестото е по-твърдо, хинкали-те стават с отчетливи ръбчета, като розички, но полепват по зъбите; с по-меко тесто са по-вкусни.


Attachments:
Hinkali.jpg [17.93 KiB]
Downloaded 207 times
 Profile  
 
Сготвено на: 31 Авг, 2007 7:26 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
biskvitka написа:
Синът ми ги хареса повече от пелмените (сигурно, защото в едно такова хинкалче каймата е колкото за едно кюфте :lol: )


Значи и аз ще ги харесам! Кога пак ще правиш, че да ви дойда на гости? :mrgreen:

Колкото до оклепването - аз и със суров твърд като камък морков също мога да се оплескам.


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Авг, 2007 8:40 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Леле , Биски ..това е точно по -мой вкус..страхотно изглежда.. :)

Къде го наметри трова "хладно , но не хладилник" ? Вкъщи навсякъде е топло , но не печка.. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Сеп, 2007 11:28 am Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Страхотна рецепта!! :clap:
Хем бързо, хем лесно!
И знам кой ще пирува в къщи с тези хинкали и ще ме обича още повече ;) ("любовта на мъжа минава през стомаха")


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Google [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB