Това е моя любима рецепта, която е променила мнението на много хора. На тези, които не харесват телешко, които не харесват месо въобще и т. н.
Вземате телешко бонфиле и го подготвяте:
Класическия начин е като го увиете в кухненско фолио и го поставите в хладилника - на долните рафтове с пол. температура- за 5-6 дни , като всеки ден го избърсвате от кървавата течност и съответно сменяте фолиото. А ако ви влече химията има един препарат ( мисля , че се казва Царин) който го прави това за 12 часа.
Месото е узряло когато придобие вид на нещо за изхвърляне-сивкаво и спаружено.
Опиперява се с всичко което ви харесва и се Претъркулва през много гореща скара( най добре е BBQ) за да се запечата. Не се пече - само трябва леко да побелее.
Прехвърля се в тава( без да се боде) и на силна фурна се пече по минута за всеки сантиметър дебелина на филето.( Ако е дебело 7 см- пече се 7 мин)
Вади се от тавата и се оставя да изстине( това ми е най- трудния момент)поне до телесна температура. Трябва много остър нож за нарязване на колелцата и обикновено не се дъвче.
|