Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:14 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 25 Яну, 2008 12:30 am Пет 



Една от най-добрите лазани на света:


* 500 грама пушена наденица (става балканската скара)
* 300 грама ХУБАВА телешка кайма, най-добре да си я смелите, аз купувам много хубава, която ми я мелят пред мен
* 1/2 чаша нарязан на ситно лук
* 2 смачкани скилидки чесън
* 700 грама нарязани домати от консерва( от тези консерви, в които са нарязани, а не вие да ги режете, най-добре да не са на БГ производител)
* 170 грама доматено пюре от гъстото
* 170 грама доматен сос
* 1/2 чаша вода
* 2 с.л. захар
* 1 1/2 ч.л. босилек
* 1/2 ч.л. копър
* 1 ч.л. различни италиански подправки по избор, има и готови смеси по магазините
* 1 с.л. сол
* 1/4 ч.л. чер пипер
* 4 с.л. нарязан на ситно магданоз
* около 12-15 листа лазаня
* 400 грама сирене Рикота
* 1 яйце
* 350 grama мозарела, нарязана на филийки
* 3/4 чаши настърган пармезан от финния

1. в тиган сложете наденицата (нарязана), каймата, лука, и чесъна докато покафенеят. Добавете доматите, доматената паста, соса, и водата. Подправете със захар, копър, босилек, италианските подправки, 1 суп,л сол, пипер и магданоза.Варете около половин час на бавен огън.
2. Сварете корите за лазаня и отцедете. Отделно в купа смесете сиренето рикота с едно яйце и 1/2 ч.л. сол
3. Загрейте фурната на 190 градуса
4. За да съедините лазанята, намажете тава с чаша и половина от сместта с каймата. Наредете 6 кори от лазаня. Намажете с половината от сместта с рикотата. Сложете една трета от филийките моцарела.Сложете чаша и половина от сместта с каймата и поръсете с пармезан. Повторете, като отгоре покриете с моцарела и пармезан. Покрийте с фолио, за да избегнете залепването внимавайте фолиото да не докосва сиренето, или пък намажете с някаква мазнина.
5. Печете в загрятата фурна 25 минути. Открийте фолиото и печете още 25 минути.

Добър апетит.


Last edited by dalka on 25 Яну, 2008 5:20 pm Пет, edited 1 time in total.

  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2008 1:32 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Впечатлих се от количествата на продуктите!! За колко души е тази рецепта?


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2008 1:39 pm Пет 



Е, не е за двама :) В момента готвя за петима, така че количествата са малко големжки. Но да ти кажа--като поканиш гости, няма и да стигне. Толкова вкусно става.


  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2008 5:09 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Аз пък се изумих от заглавието на темата. Не е ли малко пресилено? Аз примерно бих могъл да се обидя, защото моята лазаня с риба тон също не е за изхвърляне, ама не я наричам "Най-хубавата".


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2008 5:20 pm Пет 



Eeeee, просто така се казва тази лазаня :) И аз правя най-различни видове, но на тази така й е името. Но хайде, ще го променим щом има обидени.


  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2008 5:45 pm Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Я пък, Алеко, що се докачи? :)
Далка, наистина са впечатляващи количествата, но като готвиш за 5 души е разбираемо. Аз такива геройства не съм правила засега.
Много вкусно звучи :)


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Яну, 2008 1:00 am Нед 



Ето една снимка да има

Image


Attachments:
lasagna.jpg [11.51 KiB]
Not downloaded yet
  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB