Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:43 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 25 Яну, 2008 6:26 pm Пет 



Мексиканската кухня ми е любима, но никъде в България все още не мога да опитам нещо подобно. Всеки си измисля какво да сложи в ястията без да чете и да се замисля. Ще постна няколко любими рецепти, които са изпробвани.

Мексиканско бурито с телешка кайма

Съставки

За гуакамолето:

2 малки, много узрели плода авокадо--трябва да са меки и лесни за обработка
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
½ малка глава лук, нарязана на ситно
1 малка червена люта чушка, с махнати семки и нарязана на ситно
1 зелен лимон--само сока
сол и черен пипер

За доматената салса:

2 средни по големина узрели домата, нарязани на кубчета
½ глава лук, нарязана на ситно
малко кориандър

За пълнежа с телешка кайма:

2 суп.л. олио
1 малка глава лук, нарязана на ситно
350g смелено телешко месо (по възможност без мазнини)
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
½ червена люта чушка, нарязана на ситно
няколко капки сос Уорчестър
няколко капки сос Табаско
малко каенски пипер
съвсем малко кориандър

За сервирането:

2 готови меки тортии, затоплени на тиган
1 Little Gem lettuce, finely sliced
100g сварен ориз
75g настърган чедър или кашкавал или пармезан
100ml заквасена сметана

Метод на приготвяне:

1. За гуакамолето, сложете авокадото, лука и лютата чушка и чесъна в блендър и пуснете за малко на ниска скорост докато стане на гъсто пюре.
2. Добавете сока от зеления лимон и подправете на вкус със сол и черен пипер.
3. За доматената салса, смесете нарязаните на ситни кубчета съставки и оставете настрана.
4. За пълнеца, загрейте олиото в тиган, и задушете лука за няколко минути докато омекне.
5. Пробавете каймата, чесъна и лютата чушка и запържете.
6. Добавете всички подправки и свалете от огъня.
7. За да сервирате, поставете топлите тортии в чинии, разделете пълнежа между двете, покрийте със салса и малка нарязана маруля и завийте.
8. Сервирайте със сварен ориз, настъргано сирене (аз го слагам върху топлия ориз), заквасена сметана и гуакамоле.


  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB