Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:34 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 04 Фев, 2008 10:37 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Попаднаха ми две книжки - A Taste of China и A Taste of Italy. Когато имам време ще превеждам рецепти от тях. Започва с 1 китайска рецепта.

Almond Chicken (Пиле с бадеми)
Продукти:
500 гр. белени пилешки гърди
1 ч. ч. растително масло
5 резена пресен джинджифилов корен
3 стръка зелен лук, нарязан на по 2,5 см
1 зелена чушка, нарязана като лука
½ ч. ч. нарязани на кубчета бамбукови стръка
1/3 ч. ч. нацепени бадеми (малко растително масло за изпържването им)
за маринатата:
¼ с. л. сол
1/8 с. л. бял пипер
1 с. л. царевично брашно/нишесте
1 с. л. соев сос
1 яйце (бяло)
за соса с подправки:
1 с. л. оризов оцет
2 с. л. соев сос
1 с. л. сухо шери
½ с. л. сол
1 с. л. захар
½ с. л. царевично брашно/нишесте
Приготвяне:
Изпържете нацепените бадеми в силно сгорещеното растително масло за около 2-3 мин, така че да станат хрупкави. Изцедете ги добре на кухненска хартия. Оставете ги да постоят около 5 мин преди да ги използвате.
Нарежете пилето на кубчета с дължина около 2,5 см. Разбъркайте съставките за маринатата, добавете пилето и разбъркайте добре. Оставете го да престои около половин час.
Загрейте олио в уок, добавете пилето и пържете при непрекъснато бъркане докато стане златисто. Извадете пилето и го подсушете добре.
Запържете джинджифила, лука, чушките и бамбуковите резени за около минута, така че зеленчуците да станат хрупкави.
Разбъркайте съставките за соса в малка купичка и ги изсипете в уока. Оставете да заври. Добавете пилето към брящия сос. Разбъркайте добре докато пилето се покрие със сос. Добавете бадемите, разбъркайте добре.

!!! Преводът е свободен. Ако има неясноти и съмнения ще казвам и английските версии :). Да ви е сладко!


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Фев, 2008 10:57 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Това беше първото ми китайско ястие. Бях на 11 год., заведоха ме в Хамбург и там на китайски ресторант. Чинно си изядох пилето, ама бадемите избутах на страна.

Какъв балък съм бил!


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Фев, 2008 10:59 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Значи вече има и реални отзиви за ястието. Аз не съм опитвала, така че ще се радвам на мненията ви.

Алеко, надявам се, че ти е харесало?!


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2008 2:01 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Като изключим соса и заменим бадемите с белени фъстъци съм го правила това и пожъна невероятен успех. Сега, като събера сили ще пробвам и с бадемите и соса. МД, правила съм подобна рецепта и с телешко филе. Страхотно става.
Мерси за рецептата. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Фев, 2008 6:26 pm Сря 



Аз специално ще си купувам уок, защото моят приятел не ходи по китайски ресторанти от известно време. А иначе обожаваме и двамата китаиска и изобщо азиатска кухня. Тази рецерта наистина е превузходна а бадемите. Направо разкош.

Благодаря за рецептата. Като сме си в новата къща, ще я пробвам непременно.


  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB