Тази рецепта ме уби. Нямам идея какъв ще е вкусът на това чудо, но ако някой знае, моля да сподели
Пак е от книжката The Oktoberfest Cookbook
Продукти:
1 ½ с. л. брашно
3 ½ с. л. масло
1 л бира
1 малко парче канела (предполагам, че и с насипната става)
захар на вкус
2 жълтъка
½ ч. ч. + ½ с. л. прясно мляко
препечен бял хляб или франзела
Приготвяне:
Отворете бирата и я оставете най-малко за около 2 часа да изветрее. Запържете брашното в маслото, докато стане златисто, а след това добавете бирата. Добавете канелата и захарта и оставете да заври. Разбийте с тел жълтъците с прясното мляко и изсипете при непрекъснато бъркане в горещата (но не вряща) бира. Прецедете и сервирайте с препечен хляб.