Боботи,е традиционно селско ястие от Южна Африка
...Продукти;
1гл.лук,1ск,чесън,
55гр.суш.кайсии,
2ф.бял хляб,
300мл. прясно мляко,
30гр. масло,
450гр.мляно говеждо месо
1ч.л. люто къри,1/2ч.л. чили на прах,2с,л лим.сок,
55гр.стафиди,малко бадеми,
2 яйца.
Голям огнеупорен съд,намазан с масло.Може един голям гювеч или в индивидуални.
темп.на фурната 180гр.
Разтопете маслото и задушете лука и чесъна за5 мин.Прибавета месото и бъркайте още 5 мин..Смесете в купа кърито,чилито,лим.сок.,щипка сол,чер.пипер и прибавете към тях каймата.Изсипете в сместа,бадемите,каисийте,стафидите и напоеният в мляко хляб.Излейте и млякото,в което е киснат хлябът.Изсипете сместа в намазненият съд за печене.Разбийте белтъците с останалото прясно мляко и ги излейте отгоре.Пече се около 40 мин.,докато стегне заливката.
|