Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Дек, 2018 6:43 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 20 Мар, 2008 6:44 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Разфасовка от 500-600 гр. пил дробчета
1-2 глави лук
малко чесън
коняк
1-2 с.л. сметана
1с.л. горчица

В масло и малко олио се запържва лука нарязан на едро като накрая се прибавя и чесъна. Изважда се с решетъчна лъжица. В същата мазнина се изпържват и добре подсушените дробчета. След като се изпържат за няколко минути, се фламбират с коняк. Прибавя се лука, сметаната, горчицата, черен пипер, сол. Сервира се с картофено пюре, магданоз и по желание може да разлеете едно рохко сварено яйце отгоре.

За питието има спорове- бира или вино.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Мар, 2008 10:24 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Бравоооо! Звучи прекрасно, като имам една-единствена забележка. Познай за какво се отнася. :mrgreen:

Иначе за питието спор няма - само с дзифт не върви.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Мар, 2008 10:36 am Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Ха сега де.Гледам-този път съм написала сол,написала съм какви да са лъжиците,май само коняка не съм определила каква марка да е. :o


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Мар, 2008 11:30 am Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Вратна свинска пържола. това е съставката, която Алеко не пропуска дори и при Тирамису :lol:.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Мар, 2008 12:38 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
Вратна свинска пържола. това е съставката, която Алеко не пропуска дори и при Тирамису :lol:.


Не позна!
Забележката ми е относно магданоза. Слагате го като на всяка манджа мерудия. Мисля, че пюренцето ще си мине спокойно и без магданоз, особено пък след като същият ми се залепя на гърлото. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Мар, 2008 2:10 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Финно гърло явно е твоето. :P .Ама я все пак кажи какъв би трябвало да е най -добре коняка,защото в рецептата не се споменаваше.Все пак френска рецепта. :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Мар, 2008 2:31 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
миш маш написа:
Финно гърло явно е твоето. :P .Ама я все пак кажи какъв би трябвало да е най -добре коняка,защото в рецептата не се споменаваше.Все пак френска рецепта. :roll:


С френски коняк всеки знае. Пробвай испанските Don Carlos I или El duque de Alba!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB