Popovers е вид закуска от тесто за палачинки. Пече се в специална форма или във форма за мъфини.
Формите трябва да са високи, за да не се излеят рopovers от тях. Направих ги в малки стъклени чашки за водка. (Ако и вие използвате чаши, те трябва да са от дебело стъкло, със здрави ръбчета и без мехурчета, за да не се счупят)
Това е класическия вариант за попоувъри. В тестото може да се добавят кашкавал, захар, шоколад и др. Различните добавки не позволяват на тестото да се надигне толкова, колкото когато е без тях. С кашкавал стават по-хрупкави.
За 6 големи или 12 по-малки:
1 1/4 ч.ч. хладко прясно мляко
1 1/4 ч.ч. брашно
3 големи яйца, със стайна температура
1 с.л. разтопено масло
1/2 ч.л. сол
Фурната се нагрява до 230 градуса (450 по Фаренхайт). Формичките се намазват с масло или маргарин и се наръсват с брашно. В оригиналната рецепта се препоръчва да се сложи хартия за печене, но и без хартия при мен не се залепиха.
В голяма купа се пресява брашното, смесено със солта. Отделно се разбиват яйцата с млякото и разтопеното масло. Към сухата смес се прибавя течната. Бърка се не повече от една-две мин.
Тестото се изсипва във формите, до 2/3 от обема им. Popovers се пекат на 230 градуса 15 мин, след това температурата се намалява на 180 градуса (350 F) и се пекат още 20 мин или докато се зачервят. През това време фурната не се отваря, за да не спаднат рopovers. (
При мен не се надигаха и се наложи да включа турбо вентилатора, не всичките съставки бяха затоплени до стайна температура).
След като се изпекат, рopovers се цепват с остро ножче отстрани за да излезе горещия въздух и да не стоят мокри и се изваждат от формите. Сервират се веднага - с масло, кашкавал, сладко, течен шоколад и т.н. Отвътре трябва да са кухи и в тези кухини могат да се слагат добавките, които обичате.