Много харесвам китайската кухня,но не винаги ми се купува готово ястие да го влача по автобусите от София и затова,пък и защото съм Великия Експериментатор!
,започнах много внимателно да вкусвам и оглеждам това,което си купувах готово,попрегледах някои писания,някои предавания,и стигнах до следната рецепта,която споделям с удоволствие с вас!
Продуктите са като за дълбок,подобен на уок,тиган на Tefal.
2 големи,3 средни или 4 малки пресни тиквички
шепа пресни печурки
2 средни моркова
половин плочка черна дървесна гъба-накисната,изплакната,изцедена
половин пакет бамбук за готвене
може една-две чушки
Всички продукти,без дървесната гъба,нарязвам на ивички,а печурките-на филийки.В тигана загрявам 3-4 лъжици олио.1 скилидка чесън и 1 см корен джинджифил нарязвам на ситно,и слагам да се запържат.След това сипвам всичките зеленчуци и започвам да разбърквам.В една чашка съм си размила една лъжица царевично нишесте.Като обърна два-три пъти зеленчуците,прибавям 2-3 лъжици сос от стриди,2-3 лъжици тъмен соев сос,няколко капки сос "Уорчестър"(вместо оризов оцет),лъжичка натриев глутамт и щипка захар.Разбърквам още няколко пъти,за да поемат добре подправките,изливам нишестето,сипвам лъжичка сусамено олио,разбърквам още малко и сервирам.Може да се добави сусам или още при запържването на чесъна и джинджифила-сурови фъстъци.
Гарантирам ви невероятен вкус и успех!