Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:43 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
 Рецепта: Леберкезе
Сготвено на: 02 Апр, 2008 9:30 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Е за лебервурст не можах, но топла-топла, почти прясна рецепта за леберкезе.

250 грама телешки дроб
250 гр. телешка кайма от шол(без мазнина)
250гр. кайма смес
2 яйца
80 гр. брашно
40 гр. нишесте
2 с.л ситно накълцан лук
4 с.л. галета
1 1/3 л. прясно мляко
сол
черен пипер
мускатово орехче
майоран
1 к.ч коняк
масло за намазване.

Начин на приготвяне:

Дроба и двата вида кайма се прекарват през месомелачката. Добавят се яйцата, брашното, нишестето и нарязаният лук, докато се меси се прибавя и по малко от прясното мляко(не всичкото). Добавят се подправките и конякът.

В правоъгална форма за кекс разстиламе алуминиево фолио, така че да е навсякъде, намазваме с масло и изсипваме сместа.

Пече се в предварително загрята фурна при температура 200 градуса 1 час, като по време на печенето два пъти го поливаме с останалото мляко.


 Profile  
 
 Рецепта: Леберкезе
Сготвено на: 03 Апр, 2008 12:18 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Ще го пробвам непременно! Дали няма да стане и в алумиениви форми за кекс за еднократна употреба :-? Предполагам, че ще издържи известно време в хладилника... Звучи доста лесно за правене, и е чудесна възможност да се подберат съставките и да се избегнат Е-тата в промишлените варианти.


 Profile  
 
 Рецепта: Леберкезе
Сготвено на: 03 Апр, 2008 1:08 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Не виждам причина да не стане в такива форми,предвид не много високата температура на печене.И на мен много ми хареса рецептата.Само дето пак опираме до марката коняк ,която не е упомената. :)


 Profile  
 
 Рецепта: Леберкезе
Сготвено на: 03 Апр, 2008 1:34 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Аз съм правила такова нещо, но с пилешки продукти, естествено в любимите ми алуминиеви форми, става без проблем.

миш маш, не се притеснявай за марката коняк, в моята рецепта алкохолът беше друг, доколкото си спомням - сухо шери. :lol:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB