Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:34 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 03 Апр, 2008 3:17 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
1 люта червена чушка, 1 ск. чесън, 1 ешалот (може да се замени с червен лук), и китайска зелка, нарязана на ивички, 1/2 с.л. сусамово олои, 1и1/2 с.л. зехтин, 1 с.л. стриден сос, 3 с.л. светъл соев сос, черен пипер, 1 к.л. сгъстител.
Приготовление:
Нарежете на ситно лука, чесъна и чушката и го запържете в сместта от мазнини. Прибавете зелето, сосовете и пипера и разбъркаите. Покрийте и след 25 мин на умерен огън, сгъстете соса. Готово е след около 30-ина мин. Ако обичате зелето хрускаво, извадете го преди това.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Апр, 2008 9:48 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
kristi написа:
1 люта червена чушка, 1 ск. чесън, 1 ешалот (може да се замени с червен лук), и китайска зелка, нарязана на ивички, 1/2 с.л. сусамово олои, 1и1/2 с.л. зехтин, 1 с.л. стриден сос, 3 с.л. светъл соев сос, черен пипер, 1 к.л. сгъстител.
Приготовление:
Нарежете на ситно лука, чесъна и чушката и го запържете в сместта от мазнини. Прибавете зелето, сосовете и пипера и разбъркаите. Покрийте и след 25 мин на умерен огън, сгъстете соса. Готово е след около 30-ина мин. Ако обичате зелето хрускаво, извадете го преди това.


Велико!:clap:
Само би могло да се дадат някои хинтове - откъде се взема стриден сос и какво представлява от само себе си "1 к.л. сгъстител"...


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Апр, 2008 10:00 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Стриден сос има в Метро и в китайския на Пиротска.А за сгъстител китайците ползват натурално царевично нишесте.


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Апр, 2008 2:32 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Майка ми купува стриден сос от рибарските магазини. Пише Oyster flavored sauce. А за сгъстител миже да се използва и брашно. Аз използвам царевично нишесте навсякъде, защото не става на бучки и соса става по-лек.
Рецептата е изпитана мнoгoкратно. Провал не е възможен.


Attachments:
File comment: ето така изглежда
kitaisko zele.jpg [112.13 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 05 Апр, 2008 1:41 am Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
дима Т написа:
Стриден сос има в Метро и в китайския на Пиротска.А за сгъстител китайците ползват натурално царевично нишесте.

За сгъстител в целия азиатски свят се ползва преди всичко и най-вече оризово, а не царевично нишесте. Включително и за паниране (във всичките му видове и разновидности).


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Апр, 2008 2:57 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Оки,как кажеш! :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Окт, 2008 7:55 am Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Ное, 2007 1:02 am Вто
Мнения: 98
Location: Атина
Въпросното тиганче не се ли нарича Уок?


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Окт, 2008 1:32 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Shokolatina написа:
Въпросното тиганче не се ли нарича Уок?

Въпрос на транскрипция.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB