Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Дек, 2018 6:58 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 07 Апр, 2008 2:47 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Приготвя се на два етапа: 1) булиона; 2) тедуира (сместта). За 12човека. Приготовление 2 часа и половина
1) 1 час и половина
1 купа нахут накиснат от предишната вечер, 250 г овче или говеждо нарязано на къбчета, 1 сърцевина на целина ситни нарязана, 1 връзка корандър, 1/2 к.л. канела, 1 орех масло, 1 лук настърган, 1 малка връзка магданоз, 4 цели лук, 1 кг млени обелени и изчистени от семките домати, 1/2 к.л. смес от сафран (оцветител и подправка), 1 к.л. пълна с черен пипер сол, 3-4 кокала леко покрити с месо;
Всичките продукти се варят на бавен огън след завиране. Лукa се изважда като се свари и след 50-60 мин се проверява дали месото е сварено и се сваля от огъня.
2) 1 час
1 кг домати обелени, без семки и смлени. 1 връзка кориандър, сок от три лимона, 1 яйце, 1/2 ч.ч. фиде, 1/2 ч.ч. оризово фиде,
200 г брашно, сол.

Сложете смлените домати в тенджера, прибавете булиона прецеден. (Запазте лук и всичко останало) Оставете де ври 15 мин. Дръпнете от огъня. Разтворете брашното в малко вода и го прибавете в булиона като внимавате да не станат бучки. Сложете го на огъня и продължете да бъркате бавно. Като заври сложете фидето и спагетите, като кипне намалете огъня. Прибавете смления кориандър и сол на вкус. Сока на лимона, зеленчука и месото от булиона, разбитото яйце рзабъркаите, опитайте на вкус и дали са сварени фидето и спагетите. Оставете да кипне и свалете от огъня.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Мар, 2009 11:45 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Сега разбирам защо не съм я запомнила. Звучи страшно интересно и много вкусно, но е твърде трудоемка за да установя, че домашните животни всъщност не обичат такава супа. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2009 11:05 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Мацо, супата е страхотна, пълноценна храна е и достатъчна за вечеря. Определено си струва да се опита.
Рецептата е писана без да се има предвид съществуването на херметическа тенджера. Нахута се продава готов в консерви и резултата е същия. Аз съм я правила за 1 час. Първата част се приготвя за 30 мин в херм. техджера, защото месото е нарязано на ситно.(Вместо овче слагам агнешко). Втората част също става за 30 мин - 15 - под налягане и 15 - за да се свари фидето. Само ВНИМАНИЕ С ЛИМОНОВИЯ СОК. Според мен, въпреки че е за 12 човека рецептата, е прекалено много, като се има предвид, наличието на голямо количество домати.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB