Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:42 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 14 Апр, 2008 11:24 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Само да предупредя който има по-чувствителен стомах: брашното от нахут се прави като се смилат зърната без да се обработват предварително (няма накисване, варене, сушене и пр.). По тази причина то е трудноусвоимо от организма и може да предизвика спомашни проблеми. Факт е обаче, че с него много неща стават по-вкусни, а и е далеч по-лесно за използване, пък някъде и дори незаменимо с обработения по класическия за бобови начин.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Апр, 2008 1:36 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
В индийската кухня, това брашно много се използва. Аз правя и едни зеленчукови кюфтенца с него и става по-вкусно, отколкото с обикновено брашно. А съм и забелязава, че при пържене поема по-малко мазнина. Лично аз използвам доста брашно от нахут и още никoй не е имал неприятности със стомаха в къщи - даже мъжа ми, които има доста капризен такъв.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Апр, 2008 5:07 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Кристи, някаква течност не слагаш ли. Мисля, че едно яйце е малко.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB