Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 20 Окт, 2019 11:35 am Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 18 Апр, 2008 9:15 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
От 2 седмици чака една кутия с канелони. Вчера се престраших и я спретнах.
Рецептата е сборна, подобрена (влошена) и няма нищо оригинално и автентично в нея. :)

15 бр. канелони
1 кг. нечистен спанак (после го почистих и остана сигурно половинка).
300 гр. телешки салам
2 с.л. зехтин
2 с.л. бяло вино
1 скилидка чесън
1/2 кутия Рикота (щото бяхме изяли другата половина)
1/2 кутия крема сирене (В моя случай Буко, и пак половинка по същата причина)
250 гр. краве сирене
1 щипка индийско орехче
Черен пипер.

Сос Бешамел (стандартно забъркан) около 500 гр.

Нарязах салама на ситни кубчета и заедно с чесъна го запържих/задуших с малко зехтин, но без да се препича и втърдява, леко го загасих с бялото вино и изчаках да се изпари. Извадих от тенджерата.
Спанакът, след безумно миене и нарязване, го задуших в същата мазнина. След това върнах салама. Намачках рикотата, крема-сиренето и кравето сирене и ги разбърках със спанака и салама. След като се разтопиха сирената щипнах индийското орехче и махнах плънката от котлона да стине.
Забърках сериозно количество Бешамел.
После е лесно: В йенска правоъгълна тенджера изсипах част от соса, канелоните ги пълних с малка, направо детска лъжичка. Излях останалата част от соса, покрих с алуминиево фолио и (тук вече всички ще се зарадват :) ) ги забравих във фурната. След около 50 минути се сетих за тях, оказа се, че грешката била вярна и не бяха изгорели. Настъргах наличният кашкавал (трябвало да бъде пармезан, аз имах някакъв немски, изключително вкусен, не знам името), и върнах обратно за доразтопяване.
Финалът беше грандиозен: Докато гледахме д-р Хаус (късна прожекция на компютъра) хапнахме по една и едвам удържах Мацов да не продължи с цялата тава.

В рецептата умишлено съм пропуснала черния пипер, че се надявам и малкото коте да хапне.
В "оригиналните" рецепти се слагат и разнообразни други подправки като пресен розмарин (който нямах, а сухият ми се стори груб), магданоз и прочие.
Аз лично трудно понасям върху спанака други зелени подправки.
Използвах телешки салам по принуда: веднъж годишно купуваме такъв и този път бях твърдо решена да не го хвърляме. :) А пък и четох някаква италианска рецепта с наденички и реших, че щом може с наденички може и със салам.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Апр, 2008 10:26 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Браво!
И краят е добър този път. :P


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB