Аз не съм виден познавач на руската кухня и затова не мога да си кажа "компетеното " мнение по въпроса "какъв е произхода?".Обаче съм опитвала различни видове варени теста с плънка (равиоли,тортелини,шуей цзяо,цзяо цзъ,бао цзъ,варенки и пелмените ,които приготвя свекърва ми), и тези които бисквитка прпоръчва като плънка наистина се доближават до китайските (цзяо цзъ) ,но там освен изброените продукти има и скариди и зеле и са без мащерката
.
Горното го казах само за протокола,аз самата видоизменям рецепти докато ги докарам точно по мой вкус пък били и те традициони..
И така най-накрая успях да ги направя.И определено са едни от най-вкусните "варени неща" ,които съм яла!(аз ще си ги наричам "Пелмените на биквитка" пък без значение пелмени ли са или нещо друго).Този копър в тестото е много идеен
!Много карсиви се получиха ,ама си поиграх доста докато им докарам идеалната форма.Направих цяпата доза ,но половината замразих,защото само аз и мъжът ми обичам подобни изделия..което ме подсеща ,че и от него получаваш заслужени овации.
Много ,много ти благодаря,че сподели рецептата си с нас!
п.с. Поли ,знаем за любовта ти към руската кухня,обаче всяка готвачка видоизменя повечето рецепти според собствения си и на семейството вкус (предполагам ,че и ти го правиш).В карайна сметка не е ли по важно да ни се услади ястието, от колкото да е приготвено точно по традиционния начин?