4
Арабски питки
1 с л зехтин
2 пилешки пържоли от гърди, нарязани на хапки
1 глава кромид, нарязана
1 скилидка чесън, смачкана
около 300 г доматено пюре
сол, черен пипер и смлян кимион на вкус
100 г масло, загрято, да има балончета
1 ч ч кисело мляко
джоджен, мента или магданоз
Загрейте питите, нарежете ги на парчета като хапки и оставете на топло.
Загрейте зехтина в тенджерка на средна топлина, добавете и разбъркайте пилешкото месо, лука и чесъна и гответе докато течността от пилешкото стане бистра. Рзабъркайте и доматеното пюре. Овкусете с кимион, сол и пипер, гответе още 10 мин.
Сложете парчета пита в чиния за сервиране, напръскайте с разстопеното масло, отгоре пилешка смес. Гарнирайте с кисело мляко и джоджен, мента или магданоз.
Източник: allrecipes.com
Наздраве.
Този кебап може да се направи и с телешко или агнешко месо, а защо не и със свинско
.
Аз го направих с пилешки пържоли, добавих и 2-3 чушки. Вместо доматено пюре ползвах пресни домати, но съжалих - много време им трябва, докато се редуцира течността им.
И едно трикче - киселото мляко се разбърква с 1 - 2 скилидки пресован чесън и малко сол, така стана кебап - убиец.