От рецептата
на Раза
Raza написа:
Принципно станаха неимоверно вкусни (без месо - само булгур, кимион, лук, джоджен, магданоз и яйца).
С добавка на малко брашно за спойка се получиха много вкусни кюфтета. Пържих ги, не поеха мазнина.
150 г накиснат и отцеден булгур
глава лук, нарязан наситно
4-5 скилидки чесън, нарязани наситно
малка връзка магданоз, нарязана на ситно
листа мента или джоджен
2 яйца
брашно
сол и пипер на вкус
кимион
люта чушка/ лют пипер/ чили
Горните продукти се смесват, като се добавя брашно колкото да поеме останалата вода, но не да стане прекалено гъсто.
С лъжица се взима от горната смес и се слага в загрят тиган с не много мазнина, притиска се отгоре и се оформя като кюфте. Като добие златист цвят се обръща и от другата страна.
Не стават мазни и месоядните ги одобриха. Според мен ако не бяха видяли от какво ги правя, нямаше да разберат, че няма кайма.
Наздраве.