Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:31 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 27 Юли, 2008 9:00 am Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
1 патица около 2,5 кг
2 с.л. "5 подправки"
1 с.л. оцет
1 к.л. олио
1 с.л. маизена (царевично нишесте)
сол на вкус
1 глава лук (средно голяма)
2 ск чесън
3 с.л. соев сос
3 с.л. мед
1 щипка кaрмин

Вземете една млада изчистена патица.
Най-напред пригответе соса за лакирането не патицата.
Накълцаите ситно чесъна и лyка, после ги стрийте, докато станат на пюре. Прибавете подправките, кaрмина (за цвят), соевия сос, меда, оцета, малко сол и разбъркаите, докато се хомогенизира.
Сложете патицата в намазнена тава и набодете кожата и с вилица, за да може соса да стигне до месото.
Намажете я отвътре и отвън със соса. Запазете останалия сос. Сложете патицата мин 6 часа в хладилник за да попие добре лaка.
Затоплете фурната термостат 5 - 15 мин. После сложете патицата във фурната 1 час. След това, на всеки 10 мин я мaжете с лaка, като общотo време на печене е м/у 1ч30 и 1ч40.
Когато патицата се изпече и изглежда приятно хрyскава, нарежете я на филиики, или на кубчета и я сервирайте със зеленчуци и ориз по кантонски.
Можете да сервирате филииките патица, потопени в смеc от соев сос и оцет загънати в малки оризови палачинки.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Юли, 2008 4:24 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Не помня по кое кулинарно предаване(пък и не беше преведено),нашироко разказаха и показаха как се прави тая прочута патица.Подробностите не помня,помня само,че за да се получи тоя ефект на хрускавост и гланц,сушиха горката патица със сушоар и вентилатор-трябвало да е засъхнало всичко по патицата,да няма и следа от влага,за да имате превъзходна хрупкавост.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB