Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:29 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 10 Юни, 2004 12:05 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Нашият приятел Димитриос от Солун твърди, че с тази рецепта успява да разнежи студеното сърце на всяка горда гъркиня. Не знам за гъркините, но ние станахме верни почитатели на неговата кухня.

Солунско пиле със сини сливи

Димитриос нарязва едно голямо пиле на порции и го запържва на силен огън в зехтин супер върджин /той по-нисък клас не признава, но ние можем и по-скромно/. Прибавя 0,5кг сухи сини сливи без костилки, малко нарязан пресен розмарин и соев сос. Задушава с 1ч. мерло на слаб огън ок.1час и към края прибавя шипка канела и 1с.л.каперси.
Ето пример за пиле, което се консумира чудесно с червено вино - в случая мерло Chiaro на "Винекс Славянци", което има послевкус на ванилия и карамфил.


 Profile  
 
 Рецепта: Re: допълнение
Сготвено на: 10 Юни, 2004 12:13 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Забравих - правих тази рецепта и с рапани. Сладникавото им месо подхожда много.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB