Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 1:05 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 13 мнения ] 
Message
Сготвено на: 17 Сеп, 2008 9:13 am Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
За един език:
1/2 к.л. лют червен пипер
2 к.л. червен пипер
1 глава настърган лук
сол
Нарежете езика на порционни парчета. Сложете подправките, покрийте с вода и варете почти до готовност. (B херметическа тенджера - около 40 мин)
Обелете парчетата език.

Прибавете 3/4 с.л. оцет (по желание),
1/2 к.л. смлян кимион,
1/2 к.л. смлян кориандър на зърна

Варете до пълна готовност и сгъстяване на соса. Ако ви остава много сос, сгъстете с царевичнo или картофено нишесте.

Сервира се с гарнитура от картофено пюре и зеленчуци. (Препоръчвам броколи или карфиол)


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Сеп, 2008 9:53 am Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Много ми харесва тази рецепта. Ще я пробвам.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Сеп, 2008 11:10 am Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Малко пояснение, за да няма недоразумения. В Мароко, това ястие се сервира без гарнитура и в традиционната им кухня няма пюре. Гарнитурата е предложение от мен, за кулинарите, които предпочитат да има. Аз намирам, че тези зеленчуци подхождат на соса, но нищо не ви пречи да направите и други видове гарнитури.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Сеп, 2008 12:59 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
А в Мароко какво се разбира под порционно парче от език. :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Сеп, 2008 4:19 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Около 150-200g парче IPA. В Мароко се падат по големите парчета месо.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Сеп, 2008 5:49 pm Сря 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
kristi написа:
Около 150-200g парче IPA. В Мароко се падат по големите парчета месо.


Хубави хора :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Сеп, 2008 6:33 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Благодаря за отговора. Питах, защото ми беше трудно да си представя какво се получава.

Аз винаги първо варя езика, беля го, после на тънки резени и каквото съм решила да правя. И в заведения съм го виждала само така нарязан.

То затова човек се учи докато е жив.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Сеп, 2008 7:37 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Куцо пиле написа:
kristi написа:
Около 150-200g парче IPA. В Мароко се падат по големите парчета месо.

Хубави хора :mrgreen:

И аз така мисля Пиле. :lol: А и вкусно готвят.


И аз бях като теб IPA, но установих, че когато езика е нарязан на парчета и сварен с подправки, става много по-хубав.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Сеп, 2008 8:08 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
kristi написа:
..... когато езика е нарязан на парчета и сварен с подправки, става много по-хубав.

После в чинийката полят с масло и покаран с чаша-две хубаво червено вино.... :ligi:


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Сеп, 2008 10:44 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Абе, тия мароканци ще излязат много по-умни отколкото си представях! :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Сеп, 2008 11:04 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Алеко написа:
Абе, тия мароканци ще излязат много по-умни отколкото си представях! :lol:


Ама те май свинско не консумират, включително и вратни пържоли. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Сеп, 2008 11:07 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
IPA написа:
Алеко написа:
Абе, тия мароканци ще излязат много по-умни отколкото си представях! :lol:


Ама те май свинско не консумират, включително и вратни пържоли. :mrgreen:


Е, не може всички да са чак толкова умни!


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Сеп, 2008 5:24 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Алеко написа:
IPA написа:
Алеко написа:
Абе, тия мароканци ще излязат много по-умни отколкото си представях! :lol:

Ама те май свинско не консумират, включително и вратни пържоли. :mrgreen:

Е, не може всички да са чак толкова умни!


Даже и да не ядат свинско, такива вкусотийки приготвят с останалите видове меса и с риба, че ако сте там, даже няма и да се сетите за свинско поне 6 месеца. А в Казабланка, на централния пазар, продават и свинско месо - за чужденците, като Алеко, които не могат без него. :P Аз като съм там, предпочитам камилските кюфтета и телешките пържоли.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 13 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB