Маце, падвам се, че ви харесаха. Аз правих миналата седмица с различен вариант плънка. Станаха също така много вкусни. Ето ви и втория вариант:
1 с.л. олио, 1 малък кромид лук накълцан, 1 малка зелена чушка нарязана на ситно, 1 скилидка чесън счукана, 350 г мляно говеждо, 200 г мляно свинско, 125 г домати пюре, 2 с.л. салца, 110 г зелени маслини накълцани, 60 мл сух kcерес, сол и черен пипер, люта чушка по желание
Аз ги правих само с говеждо месо и вместо kcерес, сложих мадейра, което не е съвсем същото, тъй като тя е сладка. Но резултата беш отличен. Един съвет - плънката не трябва да е прекалено суха, за да е сочна, но и не много влажна, за да не остане глетаво тестото при печенето.
|