Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:58 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 09 Авг, 2009 10:18 am Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Окт, 2004 11:22 pm Вто
Мнения: 88
Location: USA
Чета една разкошна книга на Барбара Кингсолвер “Животни, Зеленчук, Чудо” и се сблъсках с фантастично вкусна и лесна рецепта с тиквички. Блюдото е много подходящо за калпазни които твърдят, че “не ядат” зеленчуци, :evil:
защото тиквичките магически “изчезват” в тази рецепта. Изморени вегетарианци които копнеят за нещо различно ще го оценят, а всъшност е много добро и за гарнитура към сочна пържола.

250 грама орзо паста (макарони сформа на ориз сварени спред инструкциите на пакета)
Една глава лук (може и допълнително един праз лук за разкош.)
Чесън (на вкус, аз сложих 4-5 скилидки)
3 големи тиквички (6 малки) настъргани на едро ренде
Олио(зехтин) за задушаване
Подправки (аз сложих копър, чубрица и пресен босилек)
50-80 грама настърган пармезан или друг твърд кашкавал.

Макароните се свряват спред инструкциите на пакета (обикновенно се слагат в литър вряща вода или буьон за 8-12 минути). Като се сварят се отцеждат и се отавят настана объркани с малко зехтин или масло за да не се слепнат. Нарязания на ситно лук се задушава в олиото/зехтина, със смачкания с пресичка чесън и настърганите тиквички, докато за златисти. Добавят се любимите подправкии се обърква с орзо макароните и кашкавала. Сервира се студено или с стайна температура.

Да ви е вкусно! :!:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB