Още преди някой да откликне на въпроса ми за подобни кулинарни изкушения, реших да видя какво мога да спретна. Имах говежди черен дроб,
говежда кайма,
червен лук и чесън,
както и малка кофичка заквасена сметана, подправки, зехтин и мандарини.
Сварих дроба и го пасирах с пасатора, ползвайки бульона като разредител. Добавих каймата и продължих да пасирам, но не успях да получа съвсем гладка смес.
Подправих със сол, розмарин и босилек, сложих едро нарязания червен лук и чесъна, сметаната и половин чаша зехтин. Разбърках всичко това с миксер и излях в сместа един малък коняк.
Облякох отвътре продълговата стъклена форма с алуминиево фолио, което намазах със зехтин. Напълних до половината със смес, наредих един пласт мандаринени парченца и допълних с останалата смес.
Поставих формата в тава, пълна с вода и сложих във фурната на 150 градуса.
След около два часа извадих от печката и оставих да изстине. Последва една нощ в хладилника. На сутринта изглеждаше така:
А след обръщане:
Не знам дали цялата тази галимация не е за раздела "Провали". На вид не хваща окото, но пък е вкусно. Така че би трябвало да е някъде по средата между провал и успех.