Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 1:20 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 11 Дек, 2009 12:45 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Още преди някой да откликне на въпроса ми за подобни кулинарни изкушения, реших да видя какво мога да спретна. Имах говежди черен дроб,

Image

говежда кайма,

Image

червен лук и чесън,

Image

както и малка кофичка заквасена сметана, подправки, зехтин и мандарини.

Сварих дроба и го пасирах с пасатора, ползвайки бульона като разредител. Добавих каймата и продължих да пасирам, но не успях да получа съвсем гладка смес.

Подправих със сол, розмарин и босилек, сложих едро нарязания червен лук и чесъна, сметаната и половин чаша зехтин. Разбърках всичко това с миксер и излях в сместа един малък коняк.

Облякох отвътре продълговата стъклена форма с алуминиево фолио, което намазах със зехтин. Напълних до половината със смес, наредих един пласт мандаринени парченца и допълних с останалата смес.

Поставих формата в тава, пълна с вода и сложих във фурната на 150 градуса.
След около два часа извадих от печката и оставих да изстине. Последва една нощ в хладилника. На сутринта изглеждаше така:

Image

А след обръщане:

Image
Image

Не знам дали цялата тази галимация не е за раздела "Провали". На вид не хваща окото, но пък е вкусно. Така че би трябвало да е някъде по средата между провал и успех.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Дек, 2009 2:06 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:clap: Аз лично не виждам нищо за провалите. И отивам да препека филийки, ще ги ям, гледайки тези големи и апетитни снимки.

Алеко, а защо не наряза съставките на кубчета? По-теринесто щеше да изглежда.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Дек, 2009 2:12 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Защото исках да се получи нещо по-меко като консистенция, което да може евентуално да се маже на филийка, та даже и непрепечена.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Дек, 2009 7:24 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Добре звучи, ти казваш че е вкусно, и аз мисля че не е за провалите.
Останал е доста сос след печенето, може би си сложил повече бульон.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB