Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 27 Ное, 2021 2:58 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 26 Яну, 2010 4:01 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Аз от години правя бялото месо само по 2 начина - няма значение, дали е мариновано или не (имам предвид за сочността, не за вкуса). Първи начин - сотирано. Нарязано на малки хапки, осолени и напиперено и запържено в малко силно сгорещено олио, около 2-3 мин, докато леко се зачервят хапките.
Втори начин - на горещ грил тиган, филетата разденели на две, леко намазани с олио, сол и пипер, и запечени, докато цвета се промени до средата на филето от едната страна и още толкова от другата - не повече от 4 мин общо. Пи същия начин процедирам и с пуешкото бяло месо. Резултата е неповторимо сочен.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Яну, 2010 4:05 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Оспамихте темата :evil: !

Вчера направих това пиле за съучениците на Бирочерпеца (имахме час по здравословно хранене :P ), децата много го харесаха. Само че го направих без алкохол; алкохолният вариант е по-крехък обаче...

А за да не става месото сухо, се посолява точно преди да се приготви, с много малко сол. После се досолява.
Солта извлича соковете от клетките (принципа на осмотичното налягане).


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB