Купих си зелена италианска леща и прерових сума ти сайтове за да открия, аджеба, как точно я готвят италианците. Понеже нищо не харесах, а и попаднах на някаква испанска рецепта, от която запомних само чоризото, се отказах от идеята и спретнах това:
1 чаша леща
50 гр. салам, нарязан на кубчета
1 глава лук
2 скилидски чесън
бял пипер
къри
кимион
чубрица
сол
червен пипер
олио
Запържих салама на тефлоноф тиган и от там насетне адски стандартно, при това забравяйки моркова, сготвих лещата, като просто добавих салама. Тоест, задуших лука, сипах лещата, вода и салама и ги оставих да си врат на тих огън. След известно време добавих подправките, а тъкмо на финала леко запържих червения пипер и го сипах в лещата. Стана една чудна и твърде странна манджа:)) Мацин я одобри веднага, на малкото коте му трябваше втори опит за да реши дали му харесва или не, но после и то оцени положително:)
|