Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:32 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 08 Авг, 2010 3:29 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Авг, 2010 2:23 pm Нед
Мнения: 1
Здравейте на всички,

много се радвам, че се присъедених към този форум. Многократно съм намирал помощ тук, когато се чудя каква вкусотия да забъркам.
Затова реших и аз да публикувам една рецепта, която правя от 13 годишен и до момента продължава да ме изкушава.

ЗАПЕЧЕНИ СПАГЕТИ

А ето и съставките:

500 гр. кайма
1 голяма глава лук
500 гр. пресни гъби
1 прясна зелена чушка
(пожелание) 1 малка консерва сладка царевица
200 гр. пушено филе или бекон
50-100 гр. топено сирене
1 буркан консервирани домати (предварително отцедени от водата)
300 гр. кашкавал
босилек
риган
черен пипер
сол
(пожелание) лют червен пипер - придава доста пикантен вкус
1 пакет спагети
50-100 гр. зехтин (олио)- за сваряване на спагетите и за соса

Сложете водата да заври, след като заври добавете 1 ч.л. сол, 2 с.л. зехтин и разбира се спагетите.
Между временно може да започнете приготвянето на соса.
Загрейте мазнината и прибавете лука, каймата и 3-4 с.л. доматен сос (за да се раздроби каймата, иначе става на парчета), когато се позапържи лука и каймата прибавете пушеното филе (бекона). След като започнат да ви текат лигите от аромата на каймата и филето, прибавете нарязаните на филиики гъби и чушките на кубчета. Когато всичко е добре задушено прибавяте царевицата (пожелание) и след това доматите. Докато им извира водата, а стомахът ви къркори неумолимо, прибавяте топеното ситене и подправките (сол, босилек, риган, черен пипер и пожелание лют пипер). Когато сосът се сгъсти го сваляте от котлона, отцеждате сварените спагети и ги смесвате добре в подходяща тавичка.
Настъргвате кашкавала и пъхате в предварително загрятата на максимум фурна.
В следващите минути ще преживеете истински агония, докато наблюдавате през съклото на фурната как се запича кашкавала и се превръща в златиста коричка.
Не след дълго вие усещате как душата ви се връща в тялото за да извадите вашият шедьовър от фурната и да оберете овациите.

ДОБЪР АПЕТИТ!!!


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Авг, 2010 10:30 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Здравей и добре дошъл, roga i kopita!

Интересна рецепта ;)

:idea: Между другото, запичането е много сполучлив метод за рециклиране на останала от предишно ядене паста.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Авг, 2010 2:47 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Наистина интересна рецепта и описана с доста добър стил :lol:
Една другарка, която живее в Гърция от доста години ми е разказвала подобна такава, но тя се мъчеше да реди спагетите, а не ги бъркаше. Тук явно е по-мързеливия вариант, което също ми харесва много. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Авг, 2010 1:25 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Те византийците редят мусаката, че едни спагети ли ще ги спънат :).


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Авг, 2010 12:32 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Аз трябва да намаля голямото количество кашкавал и топено сирене. Тогава рецептата става нещо като мусака със спагети, което намирам за много разнообразно, лесно и вкусно.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB