Продукти:
1кг. заешко месо
150р. бекон
1 гл. лук
1 гл. чесън
шепа сушени манатарки
семена от резене
1 дафинов лист
сух риган
20мл. коняк или бренди
1 чаша бяло вино
2 малки глави фенел(див копър)- бялата част
400 гр. пресни горски гъби или култивирани печурки
5 стръка пресен лук
5 стръка пресен чесън
пресен копър
пресен риган
сол
черен пипер
олио или зехтин
Начин на приготвяне:
Месото нарежете на парчета. Сушените гъби накиснете за около половин час в хладка вода.
Бекона изпечете до хрупкавост, извадете го и в същият съд налейте малко мазнина. Запържете заешкото месо до златисто, посолете и го извадете. Поставете нарязаната глава лук, сушените манатарки, фенела , нарязан на едри парчета, пресните гъби, чесъна и всичко запържете за няколко минути. Добавете коняка и оставете да кипне. Върнете в съда заешкото месо и бекона, сложете подправките и бялото вино.Сипете малко вода, колкото да покрие , захлупете с капак и оставете да къкри на тих огън , около 40-50 мин, до готовност на месото. След като всичко се е задушило добре, добавете пресните лук, чесън, риган и копър.
Ако обичате по-хрупкави зеленчуци, може да сложите фенела по-късно.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater