Продукти:
*50г масло
*1с.л олио
*2 пилешки гърди
*2-3 скилидки чесън
*сол на вкус
*млян черен пипер на вкус
*1 глава кромид лук
*50г ориз
*200 мл пилешки бульон
*1 дафинов лист
* щипка шафран
Приготвяне:
1. Олиото и маслото се загряват заедно в дълбок тиган.Пилешките гърди се нарязват на ивици и се запържват.
2. Прибавят се скълцаният чесън,солта и пиперът.Месото се изважда и се държи на топло.
3. В същата мазнина се изпържват ситно нарязаният кромид,прибавя се оризът и се залива с бульона.Слагат се дафиновия лист и шафрана и се оставя оризът да набъбне.
4. Пилешкото месо се връща в тигана и се оставя на тих огън още 15 минути.
Забележка : Тази рецепта е само за 2 порции.Ако нямате шафран .. може да използвате куркума.Ето и снимка,за да видите как изглежда!