biskvitka написа:
.:анонимен:. написа:
Арабска рецепта с вино?!?
Забраната за консумиране на алкохол се спазва от твърде малко мюсюлмани, пък и не всички араби изповядват исляма; една моя приятелка живее в Израел, а съседите и са араби-християни. Така че не виждам, какъв е проблемът, да се използва вино
.
.:анонимен:., Ако все пак имаш причина да не употребяваш вино, замени го с гроздов сок и малко оцет.
Всъщност, в твърде много рецепти виното спокойно може да се замести с 1 част оцет и 5 части вода, но идеята да се използва гроздов сок ми се вижда изключително интересна и елегантна.
За мене беше много приятно да прочета това, защото не съм привърженик по принцип на употребата на алкохол при готвене, независимо дали това е вино или твърд алкохол.
Предпочитам това да става по прякото му предназначение.
Освен това имам изключително силно обоняние и долавям и остатъчен аромат (и вкус) от прилагането на вино или бира в ядене и за мене има остатъчен вкус на