Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Юли, 2019 11:27 pm Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 30 Мар, 2005 9:56 am Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Продукти:
1 кг бутертесто
750 гр. кайма
3 глави лук
1-2 скилидки чесън
100 мл мляко
сол, черен пипер
3 цели яйца и 2 жълтъка
125 гр. сметана
150 гр. хлебни трохи
10 филета от аншоа
200 гр. козе сирене
на върха на ножа кимион, риган и канела
100 гр ядки от средиземноморски бор (може да се заместят с други ядки)
150 гр. черни маслини
Приготвяне:
Смесете каймата със истно нарязания лук и смления чесън, подправете със сол и черен пипер пипер. Накиснете хлебните трохи и ги прибавете към месната смес. Разбийте яйцата със сметаната, добавете всички подправки. Нарежете ситно филетата от аншоа. Съединете съставките на пълнежа и разбъркайте добре. Накрая добавете счуканите ядки и маслините, предварително почистени от костилките, както и нарязаното на парченца козе сирене. Разделете бутертестото на 2 правоъгълника, като съобразите размерите им с тавата за печене. Запазете остатъка от тестото за украса. Разстелете единия правоъгълник върху тавата, намажете го с плънката, покрийте го с другия правоъгълник и притиснете добре краищата им. Украсете отгоре с диагонални тестени панделки, намажете с жълтъците и сложете печивото в добре загрята фурна. Печете около 40 мин. Нарежете баницата с остър нож непосредствено преди сервирането.


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Мар, 2005 9:56 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Уф,щях да се убавя ,докато четох рецептата.. :nenene: Как може да пиешеше такива неща докато съм на "разтоварителен режим" :evil:
Звучи страшно направо..още довечера ще го спретна ,но отсега виждам някои промени.(поради липса на козе сирене,пиньоли,аншоа..но имам удачни заместници.. ;) )


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Мар, 2005 10:16 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Пиши като я направиш че аз още не съм я пробвала и кажи какви са заместителите. Дано да стане вкусно.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB