1 кг тиквички или картофи, настъргани на ренде и леко оцедени
4 яйца
4 с.л. брашно
4 добре напълнени с.л. майонеза (1 кутийка от 200 грама)
1 с.л. бульон на прах или вегета
1 пак. бакпулвер (аз сложих 1/2 на Др. Йоткер и се получи много добре)
копър
черен или бял пипер
Всичките съставки се смесват и се запичат при температура 180 градуса до златисто оцветяване.
От себе си добавих и малко настърган кашкавал, около 100 г. Мисля, че не беше необходимо. Запекох картофите за 8 мин в микровълновата, бяха хрупкави и ги обелих с нож. Пекох запеканката в ненамазана тефлонова тавичка, нямах проблем с отлепването.
Авторът на рецептата казва, че в картофения вариант лука се запържва, заедно с малко гъби. Така и направих, само че гъбите ги поднесох отделно.
Рецептата е на Галь от един руски
форум.
