Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:17 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 09 Май, 2005 3:58 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Вчера правих такъв омлет по френска рецепта, много по-обикновен :oops:.

За една порция:
2 яйца, много добре измити и подсушени
прясно мляко или течна готварска сметана, колкото яйцата
щипка сол
малко бял пипер
50 г сирене (каквото има)

Яйцата се разбиват със солта и пипера. Прибавя се млякото или сметаната. За да се улучи точното количество течност, млякото се сипва в черупките от яйцата.
Загрява се тиган с дебело дъно (котлонът не трябва да е нито горещ, нито студен; ако е 4-степенен на 3, ако е 6-степенен, на 4, ако е 9-степенен - на 5 или 6). Леко се намазнява (каква ужасна дума :x) и се изсипва яйчената смес. Когато омлетът поизсъхне отгоре, се обръща внимателно. Отгоре (върху вече изпържената страна) се настъргва сиренето и може да се смели още малко пипер. Готовият омлет се прегъва през средата (сиренето остава отвътре) и се поднася с доматена салата.
(На мен обикновено третият омлет ми става най-хубав)
Много елементарна рецепта, а пък се получава доста вкусен ; никога не успявам да го снимам, толкова бързо го омитат :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Май, 2005 7:56 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
biskvitka написа:
...Много елементарна рецепта, а пък се получава доста вкусен ; никога не успявам да го снимам, толкова бързо го омитат :mrgreen:


Ново потвърждение на известната истина, че простите манджи понякога са най-вкусни! :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Май, 2005 1:01 am Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Авг, 2004 1:55 am Нед
Мнения: 47
Ако имате и други загърнати рецептички пуснете ги :P , аз съм фенка за загърнатите ястия :P . Затова обожавам калцоне :)

Да ви кажа ядох разкошен омлет ,в почивните дни събираме децата и го водим на италианска сладкарница за закуска, има си меню в което е включен и омлет. Единственото, което видях е , че са направени преварителни проции в едни канички(чвно според големинат на тигана). Пусто ще взема едн акамера да снимам как го приготвят(правят го пред очите ти, но сигурно си има чалък). А такъв хубавичък става, равномерни жълт, без да е прегорял никъде и го загъва в тигана още :-? .


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB