Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:55 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 04 Юли, 2004 1:00 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Тези са любимите на моята половинка(чудно защо ли? :wink: ),много лесно се приготвят и досега никога не съм претрпяла провал имайки предвид каква антика е фурната ми :evil: .Не ми се налага да ги местя нагоре надолу както обикновнно с останалите тестени изделия :D.Просто поставям формичките в/у решетката на на най- долното ребро(ниво май е по удачно) и ги забравям за 20-25 мин на 200гр.

Ето и рецептата:

Необходими продукти:
230 гр. брашно
1 п.(10 гр)бакпулвер
1 щипка сол
2 с.л. захар
1/2ч.ч. кашкавал (настърган)
1/2 ч.ч. шунка (на кубчета)
по желание щипка босилек и риган(или каквито подправки обичате)
------------------
1 яйце
180 мл. мляко
75 гр. топено масло

Смесват се отделно течните и сухите съставки(за по нагледно съм ги отделила с чертича).Намазват се формите с масло и се поръсват с брашно хубаво за да се отдели по лесно после кекесчето(моите не са съвсем оригинални форми за муфин,а по скоро за бриоши,но предполагам ,че и във форми за креме карамел ще стане).Загряваме фурната на 200гр. .Изсипваме течната смес в сухата и разбъркваме бързо с широки загребвания не повече от 10-15 пъти и пълним формичките на 1/2-3/4 не догоре, защото се надуват.печем както казах около 25 мин.

Бон Апети!


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Юли, 2004 1:09 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Пропуснах да кажа ,че съм ги правила и с кремвирш вместо шунка и прясно сирене на мястото на кашкавала..пак станаха хубави.Рецептат търпи вариации може и да се увеличи 2 пъти кашкавала(сиренето) и да се пролусне месото пак стават много вкусни особенно докато са топли и и вдигащи ароматна пара... 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Май, 2005 7:56 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Едвам успях да ги опазя за 2 мин за да ви покажа как изглеждат.. :) :

Image
Image


Attachments:
muffins 2.JPG [25.55 KiB]
Downloaded 2 times
muffins 1.JPG [30.53 KiB]
Downloaded 2 times
 Profile  
 
Сготвено на: 22 Окт, 2009 4:28 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2009 4:15 pm Чет
Мнения: 2
Здравей, може ли да уточниш само млякото какво е, че.... съм начинаеща и идея си нямам дали да сложа прясно или кисело, а наистина звучат добре и ми се иска да ги направя :)


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Окт, 2009 12:32 pm Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Здравей, eldist. Млякото е прясно, според мен.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Окт, 2009 9:54 am Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2009 4:15 pm Чет
Мнения: 2
Да, вече и според мен, не дочаках отговора и ги направих с кисело :lol: но не ми се получи, надявам се следващият опит да е успешен


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Окт, 2009 11:15 am Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
eldist написа:
Да, вече и според мен, не дочаках отговора и ги направих с кисело :lol: но не ми се получи, надявам се следващият опит да е успешен

По логиката на това, че е употребила мл. като мярка, може да се предположи, че е прясно.
Според мене, ако беше кисело можеше да употреби супени лъжици или каф.чашка за по-удобно.
Не че и двете млека не може да се употребят с една и съща мярка...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB