Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:04 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 03 Май, 2005 1:44 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
По принцип ризото се прави от ориз "Арборио" (с дълги прозрачни зрънца с бяла нишка по средата), но след като изхабих арбориото за глупости (супички и зелници), сварих ризотото от кафяв ориз.

250 г кафяв ориз
250 г гъби
150 мл бяло вино
1 глава лук
гъбен бульон
кашкавал
Накиснах 250 г кафяв ориз в студена вода за 30 мин. През това време запържих в широка тенджера 1 голяма глава лук и 250 г гъби. Посолих. Сипах ориза при гъбите и лука и добавих малко горещ бульон, колкото да покрие продуктите. Като поизвря бульона, добавих и около 150 мл вино (в идеалния вариант - бяло не много ароматно). После пак долях бульон. Това с бульона се прави, докато се свари оризът. Не посочвам нито време, нито количество течност, защото кафявият ориз поема много вода и му трябва повече време, за да се свари. За да не залепне, се бърка през цялото време.
Готовото ястие се наръсва с бял пипер и се поднася с настърган кашкавал (за тези, които нямат пармезан).
Съчетава се добре с доматена салата.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB