Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:32 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 04 Май, 2005 8:02 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Това ястие го знам още от малък, защото по стечение на обстоятелствата имаше някаква spanish connection у нас.

Та, за тази Фкуснотия ще ви трябват за 4 гърла:

4 средно големи картофа
2 глави лук
4 ск. чесън
12 яйца
масълце (за по-здравословно мислещите може и зехтин) за пържене.

Технологията е проста.
1. Нарязвате компирите на търкалца, дебели половин сантиметър.
2. В това време сте нагорещили един тиган с масълце в него.
3. Нарязвате и лука на търкалца, а чесъна на ситно.
4. Запържвате една шепа лук с малко чесън и го вадите от тигана.
5. Застилате дъното на тигана с картофени шайбички и ги пръжвате до златисто от двете страни.
6. Добавяте запържените лук и чесън и заливате с 4 разбити яйца. Ако умеете, подхвърляте така получения омлет във въздуха и го обръщате, че да се позлати и от другата страна.
7. Изсипвате омлета в плоска чиния и повтаряте процедурата още два пъти, като надипляте общо три слоя омлет.
8. Реже се като торта.

Бон апети!


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Май, 2005 10:43 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Това звучи наистина вкусно, но имам 2 въпроса тип "блондинка" :oops: :
1. Яйцата предварително ли се разбиват?
2. Не се ли слагат някакви подправки?


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Май, 2005 9:43 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Браво ,Алеко,много хубаво си сетил за тази,чудесна и хранителна рецепта! :) Преди 2-3 години когато научих тази рецепта от една приятелка ,която се върна от Испания, го приготвях почти през ден.. :lol: Толкова ни се услаждаше.
Само искам да добавя,че това е основната рецепта,към нея вече всеки може да си добави каквото пожелае :facelick: .Аз лично си добавям леко запържени чушки,нарязани на кръгчета,босилек,риган,черен пиер и пресен магданоз(а за половинката и нещо дето е расло на кокал ;) ).
За картофите искам да кажа,внимавайте да не ги препържите,защото после стават леко жилави.Номерът е да се махнат точно когато са позлатени и аха да станат розови.Казах махнат ,защото си прибавям запържените зеленчуци към разбитите яйца,после ми е по лесно да разпределя сместта в тигана.
Непременно го опитайте,после трудно ще минете отново на "обикновен" омлет!;)

П.С.Не знаех че се слага и чесън..ето нещо което непременно ще се пробва! :)


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Май, 2005 11:57 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Rus0koska написа:
Това звучи наистина вкусно, но имам 2 въпроса тип "блондинка" :oops: :
1. Яйцата предварително ли се разбиват?
2. Не се ли слагат някакви подправки?


Желателно е яйята да са разбити предварително, по-лесно става. ;)
Подправки - каквото ти хрумне. Едно време баба ми слагаше само солчица и "черен пиер", както е написала Лудетинката.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Май, 2005 2:10 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Хареса ми тази рецепта. НО 12 яйца не са ли прекалено много за 4 компира?Добавките на Лудетина за подправките ми се сториха мн. важни. Ще я пробвам тая вкуснотия. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Май, 2005 2:26 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ама хич не са много 12 яйца! Веднъж даже си играх да разбия по един белтък отделно и после бавно и нежно да го добавя към останалите разбити яйца. Стана леко като утринна роса... :belly:


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Май, 2005 11:08 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Алеко, ти си бил поет! А можеш ли да възпееш свинския джулан или черната ряпа?


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Май, 2005 7:38 am Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Виж тук:

http://forum.kulinar.bg/viewtopic.895.html

За ряпата не отговарям.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB