Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:55 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 09 Май, 2005 2:08 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Италианската и френската кухня са във вечно съревнование коя е по-разпространена по света. Ако броим пицата и спагетите, то Ботуша печели вероятно с голяма преднина. Италия обаче не е само пица и паста. Още от древни времена населението на Апенинския полуостров се занимава със земеделие и отглежда различни зеленчуци, между които например аспержите. Разнообразието на ястия със или без месо, с риба или морски дарове е огромно и повечето неща са почти непознати извън пределите на страната. Един от тези специалитети са ньоките, които са най-вкусни, когато са приготвени в момента.

Ньоки със спанак и зелен грах
за 4 порции
Необходими продукти:
220 г спанак
220 г изчистен зелен грах
220 г сирене "Рикота" или фина извара
2 бр. яйца
3 с.л. галета
5 с.л. брашно
100 г сирене пармиджано
60 г масло
сол
индийско орехче
пипер
Начин на приготвяне:
1. Спанакът и грахът се измиват и се бланшират поотделно във вряща подсолена вода. Отцеждат се добре и се пасират.
2. Зеленото пюре се поставя в тиган на умерен огън заедно с рикотата, подправя се със сол, пипер и индийско орехче, прибавя се 15 г масло и се бърка непрекъснато за да се изпари излишната вода. Отстранява се от котлона и се смесва с яйцата, галетата, брашното и половината от пармиджаното. Сместа трябва да е толкова гъста, че да запазва формата си.
3. Слага се да заври на котлона касерола с вода, намалява се огъня и се пускат да врят 3-4 ньоки, оформени с помощта на 2 чаени лъжички на малки овални топки. Варят се, докато се покажат на повърхността. Отцеждат се и се слагат в чинии за сервиране. Отгоре се поливат с останалото разтопено масло и настъргано пармиджано.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Май, 2005 2:52 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Сърбят ме ръцете да го пробвам това ядене. Като казваш "сирене пармиджано , сигурно имаш предвид твърд кашкавал пармезан? Защото на запад на всичко му викат сирене.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Май, 2005 3:40 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Точно това имам предвид. Доколкото знам, само у нас се прави тази разлика между "сирене" и "кашкавал", а иначе по света всичко си е Käse, Cheese, Fromage, Formaggio и т.н.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB