Ето,в какво се състоеше "дебютът" ми с сушените домати:
Спагети с песто от черввни домати
Необходими продукти:
1 пакет спагети
кашкавал за поръсване
За соса песто:
1 стък зелен чесън
1 шепа сушени домати
50 мл.зехтин за накисване
+още 100 за пестото
50 гр. кедрови ядки
1 с.л. сух босилек
1/2 връзка магданоз
1 ч.л. сол
1 пресен домат
Начин на приготвяне:
Накисваме доматите в зехтина за около 30 мин,пасираме заедно с всички останали съставки.Сваряваме спагетите в подсолена вода,докато са още топли ги заливаме със соса ,разбъркваме и поръсваме с настърган кашкавал.
Много интересни бяха на вкус и аромат,но все пак пастата ми е е лека мания
.
Имам само 2 забележки:
1.Макар моите сушени домати да киснаха в зехтин почти 1 и 30 мин., освен че поеха от аромата на зехтина,не омекнаха
,бяха жилави като подметка,наложи се първо да ги нарежа на парченца преди да ги пасирам.
2.Външния вид на спагетите..приличат..айде да не ви казвам какво,да не ви разваля обяда.
Вместо кедрови ядки използвах бадеми.
П.С.Рецептата е на Иван Звездев