Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 4:03 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 10 Май, 2005 2:57 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Необходими продукти:
400 г зелени аспержи (български зелени аспержи можете да намерите на цена от 2.50 до 4.00 лв. за 500 г в магазините Billa, Hit, Metro, както и на добре заредените зеленчукови пазари)
150 мл течна сметана
150 г тиквички
50 г филирани бадеми (обелени и нарязани на тънки люспи; ще ги намерите на щанда с ядки, или при сладкарските добавки в големите магазини за хранителни стоки)
6 бр. жълтъци
50 г сирене пармиджано
50 г масло
сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Аспержите се измиват, обелват се, ако е необходимо, и се бланшират за 4-5 мин. във вряща подсолена вода, заливат се с ледена вода, отцеждат се и се нарязват на парчета с дължина 2-3 см.
2. Тиквичките се нарязват на тънки шайби и също се бланшират за 2-3 мин. във вряща подсолена вода. Отцеждат се.
3. Дъното на огнеупорна форма се намазва обилно с масло и се нареждат на пластове аспержите, тиквичките, поръсват се със сол, пипер, "Пармиджано" и разтопено масло. Всичко се залива с жълтъците, разбити със сметаната. Отгоре се поръсват бадемите. Огретенът се пече 10 мин. на 200 С, докато придобие златиста коричка.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Май, 2005 4:46 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Алеко написа:
Огретен от аспержи и бадеми

И това е супер!!!
Много шик рецепта.
Може да се остави 1/3 от пармиджаното за поръсване след запичането.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Май, 2005 3:36 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
ОК.,Алеко! Ще го пробваме. Чувствам, че е добро за подрастващите крака.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Май, 2005 4:28 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Jasen написа:
ОК.,Алеко! Ще го пробваме. Чувствам, че е добро за подрастващите крака.


Кво стана, кво каза чичо доФтор?


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Май, 2005 4:41 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
;) Вика: -Пораснал ти е нов крак под гипса, махаме гипса и почвай да ходиш Лазаре :taz: . И повече да не си се спускал :no: с джет по Перловската река, че видя ли какво направиха пираните - :eat: ! Свалиха гипса :ban: и сега съм :jump: .


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB