Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 26 Юни, 2019 3:45 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 15 Май, 2005 5:56 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
ПИЛЕШКА ЯХНИЯ С ЧУШКИ
=====================

Продукти:
пиле, нарязано на порции,
2 зелени и 1 червена чушки,
1-2 моркова,
1 чаша бяло сухо вино,
1 глава червен лук,
1 скилидка чесън,
дафинов лист,
2 листа салвия (градински чай),
клонче розмарин,
брашно,
олио,
сол,
червен пипер.

Парчетата пиле посолете и поръсете с червен пипер.
Оваляйте ги в брашно и ги поизпържете в дълбок тиган или тенджерка с 3 с.л. олио.
Извадете ги.
Прецедете олиото и го върнете обратно в съда.
поставете пак на огъня.
Сложете настъргания лук и скилидката чесън.
Залейте с 1 чаша вино и оставете да се задушава на силен огън.
Измийте, почистете и нарежете чушките на ивички.
Заедно с морковите, нарязани също на ивички ги прибавете към пилето.
посолете още малко и оставете ястието да ври под капак още 15 мин. на умерен огън.
Сервирайте с картофено пюре.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB