Така рецептата - моята, а и предполагам, че не се отличава кой знае колко от оригинала:
Взимате 2-3 №45 стека от аржентинско или щатско говедо, дето се отглеждат само за месо. Понеже такова нещо рядко се намира, пък е и на 12-14 лв. килото можете да вземете свински бут, но с по-малко мазничко. Стека е дебел около 3.5-4 см. Взимате дълбока тенджера и наливате около 1/2 пръст олио (моите пръс'чета са фини, като на пианист

). Нагрявате докато олиото започне леко да пуши. Слагате 3-4 скилидки чесън нарязани по дължина, ама не много тънко. В момента, в който станат златисти слагате осолените стекове вътре. Ако се припокриват ще трябва да ги сложите отделно. По половин минута от всяка страна в горещото олио им стига. Вадите ги. Предварително сте накълцали на ситно 1/2 средно голяма глава червен лук. Мятате го в тенджерета и доливате около 1 ч. чаша бяло вино (Може и сока от буркан на стерилизирани краставички). Оставяте лука да се души под капак на умерено силен огън. Аз съм с газ и много ми е лесно да си сменям температурата. Много ми е неясна ситуацията с електрическите котлони.
Докато лука се души взимате 1/2 ч. л. нишесте и го разтваряте в малко вода. Взимате 1 ШЕПА (4-5 с. л.) зелен пипер и заедно с него връщате стековете в тенджерата. Предполага се че соса вече почти е изврял, но не е останал само на мазнина. Установява се с нос

. Ако парите все още ви миришат на вино - не е готов. Оставяте соса почти да изври и добавяте разтворенето нишесте. Лекичко разбърквате докат соса се сгъсти. Воала - пиперените стекове са готови. Поднасят се изцяло покрити със зеления пипер и пюре или Salz Kartoffeln.
Още една дума за месото. Стековете се слагат за малко в олиото, защото по принцип се смята, че говядината трябва да остане леко сурова отвътре. За това олиото трябва да е много горещо, времето малко, а стековете дебели - колкото да се "пърлнат" и получат хубава коричка. Ако ползвате свинско по-добре е да го оставите да бъде "well done". Просто оставете свинското повече време да се задушава заедно с лука, виното и пипера. Може преди да го осолите лекичко да го начукате с дървен чук.